fbpx
CEL MAI APRECIAT ROBOT DE CURĂȚENIE
robotworld.ro

Cuprins

De ce să alegi un robot pentru curățenie?

Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cel mai bun robot de curățenie? Citeste mai departe pentru a afla.

De ce ai avea nevoie de un robot de curățenie și ce poate el face ca să devină partenerul tău de curățenie ?

1️⃣ Ajută la îndepărtarea prafului și mizeriei.

2️⃣ Aspiră și șterge podeaua casei și covoarele cu perisori mici , eliminând urmele vizibile de pe suprafața ei

3️⃣ Aspiratorul si mopul robotic, scaneaza camerele casei, dupa care le cartografiaza oferind astfel o curatare eficienta a locuintei.

4️⃣ Poate pătrunde sub mobilierul greu de mutat.

5️⃣ Curăță continuu timp de câteva ore, după care se încarcă singur pentru câteva minute și reia curățenia de unde a rămas.

6️⃣Vă puteți conecta ROBOȚELUL la smartphone-ul dumneavoastră și când doriți, îi dați comanda să înceapă curățenia.

Topul robotilor de curățenie

Cei mai cumpărați

cei mai populari

prețuri medii 2000 lei

 1. iRobot Roomba 980
 2. Xiaomi Roborock S50
 3. iRobot Roomba i7 
 4. Xiaomi Roborock S5 Max
 5. iRobot Roomba 605
 6. Symbo D300B

Cei mai ieftini

cei mai ieftini

prețuri > 499 lei

 1. Symbo D300B 
 2. Symbo D300 W
 3. Hoover Kyros
 4. Symbo D410
 5. Symbo D420
 6. iRobot Braava jet 240

Cei mai scumpi

cei mai scumpi

prețuri < 7499 lei

 1. iRobot Roomba S9 9558+ Wifi 
 2. IRobot Roomba S9 9158 +Wifi
 3. iRobot Roomba i7+(7558)
 4. Samsung Powerbot VR9300
 5. iRobot Roomba i7+(7550)
 6. Neato Botvac D7

Un robot de curățenie aduce viitorul robotic în casa ta. La primă vedere poate părea un lux, dar pentru cine nu dispune de timp suficient sau chiar dispoziție necesară, devine un aliat împotriva ✔ prafului ✔ petelor ✔ părului de animale ✔ firimiturilor ✔ covoarelor cu peri mici în care s-au adunat impurități .

Cum alegi cel mai bun robot pentru curățenie?

Cele mai multe persoane caută roboti pentru curățenie ieftini și buni. Pentru această alegere  ține cont în principal de următoarele aspecte esențiale :

1. PERFORMANȚA

Cele mai multe persoane care cauta aspiratoare robot ieftine si bune tin cont in principal de trei aspecte esentiale ce deriva din acest criteriu: timpul de functionare, timpul de incarcare si tiparele de curatare. Cele mai bune aspiratoare robot prezinta un timp de functionare ce atinge sau depaseste 2 ore, iar durata de incarcare este cat se poate de redusa, crescand astfel gradul de comoditate in utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Tiparele de curatare trebuie sa fie cat mai variate si corespund directiilor de miscare ale aparatului respectiv. Astfel este recomandat ca acesta sa fie capabil sa aspire de mai multe ori aceeasi zona si trebuie sa parcurga toata suprafata de aspirat, pentru a se apropia cat mai mult de eficienta unui aspirator clasic.

Un bonus la acest capitol il pot reprezenta unele particularitati cum ar fi prezenta periilor laterale sau frontale, elemente ce permit aspirarea impuritatilor din zonele greu accesibile, dar si a celor problematice cum ar fi parul de animale. Prezenta senzorilor ce permit alcatuirea  unei harti virtuale dupa care aspiratorul se va ghida in procesul de igienizare constituie de asemeni un atu important.

In cazul majoritatii electrocasnicelor de acest tip, sistemul de filtrare este bazat pe filtre HEPA, filtre extrem de eficiente construite cu hartie din microfibra de sticla, tratata fungicid si bactericid. Acestea sunt utilizate tocmai pentru ca reusesc sa retina chiar si cele mai fine particule, evitandu-se astfel crize alergice sau contactul cu diferiti agenti patogeni.

2.FUNCȚII

Cea mai importanta dintre aceste caracteristici este posibilitatea de programare a procesului de igienizare, aspiratorul fiind astfel capabil sa efectueze sarcinile desemnate fara a necesita supraveghere. Din aceleasi considerente, o functie semnificativa o reprezinta si optiunea de andocare automata, din care va rezulta incarcarea automata a dispozitivului.

Aspiratorul poate intrerupe procesul de curatare in momentul epuizarii energiei acumulate pentru a se reincarca, reluandu-si ulterior sarcinile programate. Cele mai bune aspiratoare automate sunt dotate cu functii de programare specifice, putandu-se planifica astfel incat acestea sa parcurga doar anumite suprafete sau anumite zone din spatiul locuit, arii stabilite in prealabil.

Dispozitivul isi va configura, pe baza senzorilor , o harta a suprafetei  de curatat, pe care o va respecta conform dorintelor posesorului. Senzorii pot detecta particularitatile tridimensionale ale obiectelor din jur sau chiar anumite texturi si culori ale acestora, iar senzorul de inaltime va impiedica dispozitivul sa cada de la inaltime in situatiile in care se profileaza acest risc.

Nu in ultimul rand, pentru persoanele comode, se poate spune ca stim deja care este cel mai apreciat aspirator care aspira singur, anume cel controlabil prin telecomanda, deoarece aceasta functie permite pornirea si setarea de la distanta a aspiratorului, prevenind eventuale accidente produse in incercarea de a ridica sau muta dispozitivul. Multi utilizatori spun ca eficienta acestor dispozitive depinde in mare parte si de multitudinea functiilor cu care ele sunt prevazute.

3.DESIGNUL

Unele pareri despre cele mai bune aspiratoare robot desemneaza in mod avizat raportul dimensiune-performanta ca fiind esential in ceea ce priveste alegerea unui dispozitiv eficient. Pentru a se putea propulsa in zonele greu accesibile, aspiratorul robot trebuie sa aiba o inaltime cat mai mica.

Cele mai multe modele au o forma circulara pentru a putea naviga cu usurinta suprafetele in jurul obiectelor si pentru a permite schimbarea directiei de aspirare. Dispozitivele dotate cu bare de protectie din cauciuc moale sunt mereu de preferat, deoarece astfel se vor evita surprizele neplacute cum ar fi deteriorarea accidentala a mobilei sau eventualele urme inestetice lasate pe suprafetele parcurse. Acest criteriu constituie deopotriva o problema de estetica si de utilitate, dar mai important, un aspect  ce tine de ergonomie.

4.GARANȚIA

Cei mai inspirati cumparatori nu cauta doar aspiratoare robot ieftine si bune, ci prefera ca acestea sa fie in acelasi timp si trainice. In acest caz este de dorit ca garantia oferita de catre producator sa fie una cat mai extinsa. In ciuda tuturor functiilor incorporate si a particularitatilor de design menite sa le eficientizeze performantele, aceste dispozitive prezinta o perioada mai mica de durabilitate decat un aspirator clasic, tocmai din cauza faptului ca reprezinta aparate mult mai complexe.

De aceea este de preferat ca garantia sa depaseasca mereu 24 de luni, iar conditiile de service si de mentenata sa fie cat mai avantajoase pentru cumparator.

Chiar daca nu sunt la fel de eficiente ca aspiratoarele clasice sau verticale, aspiratoarele robot constituie o solutie comoda, moderna si inteligenta de igienizare a suprafetelor si spatiului in general. Nu uitati ca acestea sunt specific proiectate pentru a curata suprafete orizontale, cum ar fi  pardoseala sau covoarele, nu pot urca si cobori trepte, iar senzorii pe baza de semnal luminos nu recunosc intotdeauna suprafetele intunecate.

Tinand cont de aceste detalii  veti reusi sa eficientizati personal performantele dispozitivului achizitionat. Chiar daca acesta se caracterizeaza in principal prin autonomia la functionare este important sa respectati ghidul de utilizare indeaproape, in scopul optimizarii rezultatelor obtinute.

Avand urmatoarele informatii ca ghid si tinand cont de faptul ca garantia este aceeasi, dar si in spiritul economiei de timp, va recomandam sa adoptati cea mai comoda si mai avantajoasa metoda de achizitie a acestor dispozitive: prin intermediul internetului.

Cel mai bun robot de curățenie - recomandările noastre

Bazându-ne pe criteriile detaliate mai sus și pe părerile clienților vă recomandăm modelele de roboti de curățenie de mai jos, care oferă un raport calitate/preț excelent.

 • Navigaţia laser
 • Motor japonez performant NIDEC
 • Puterea de aspirare până la 1800 Pa
 • Pentru diferite tipuri de pardoseli dure (vinil, parchet, linoleum) şi covoare joase
 • Putere mare de aspirare
 • Potrivit pentru curățarea părului de animale
 • Pereche de perii lungi pentru aspirarea în colțuri
 • Filtru cu design HEPA captează chiar și cele mai mici particule de praf și murdărie
 • Baterie Li-Ion de mare capacitate 5200 mAh
 • Rezervor pentru apă cu mop din microfibră
 • Bandă de delimitare pentru definirea spaţiilor
 • Câștigător al RedDot Award 2016
 • Wi-Fi și controlul prin aplicație
 • Poate fi controlat prin smartphone sau tabletă – aplicația Mi Home
 • Presiune de aspirare până la 1800 Pa/min. deține 0,67 m3 de aer
 • Posibilitatea de a seta până la 3 moduri de putere cu nivel de zgomot de la 62-68 dB
 • Trei senzori independeţi pentru curăţare eficientă
 • Filtrul HEPA (inclus în pachet)
 • 12 senzori, care asigură navigarea în încăpere
 • Algoritm de localizare şi cartografiere simultană (SLAM)
 • Pe o singură încărcare aspiră până la 250 m2 de spațiu
 • Se reîncarcă automat și continuă curățarea din locul, de unde a întrerupt
 • Baterie Li-ion de mare capacitate pentru extra rezistenţă şi durabilitate
 • Suprafaţa maximă de aspirat până la 250 m2
 • Navigare laser precisă ca şi la maşina Google
 • Bandă magnetică de delimitare îi indică robotului unde să nu meargă (nu este inclusă în pachet)
 • Versiunea oficială pentru piața europeană, cu garanție de 24 de luni (și cablu de alimentare UE)
 • Două perii laterale pentru curățarea colțurilor
 • 3 moduri de curățare: Auto (mișcare aleatorie), Spot (mișcare locală în spirală), Edge (mișcare în colțuri și de-a lungul pereților)
 • Senzor anticădere (previne căderea de pe scări)
 • Timpul de funcţionare până la 55 minut pe o singură încărcare
 • Volumul recipientului pentru praf 200 ml
 • Funcţia mop cu recipient special antistatic pentru praf (parte din pachet)
 • 6 moduri de curățare – Auto, De-a lungul pereților, Local, Double, Max, Aleator
 • Navigare inteligentă Smart GYRO
 • Pentru diferite tipuri de pardoseli dure  (vinil, parchet, linoleum) şi covoare joase
 • Putere mare de aspirare
 • Potrivit pentru curățarea părului de animale
 • Timpul de funcţionare până la 100 minut pe o singură încărcare
 • Înălţimea doar 79 mm
 • Pereche de perii lungi pentru aspirarea în colțuri
 • Filtrare pe două nivele: filtru primar și filtru cu design HEPA captează chiar și cele mai mici particule de praf și murdărie
 • Baterie Li-Ion de mare capacitate
 • Ștergere cu apă, pompă de apă controlată electronic
 • Bandă de delimitare pentru definirea spaţiilor
 • Wi-Fi și controlul prin aplicație
 •  

Lasă un comentariu