fbpx

PERNE recomandate pentru sănătatea ta

Cum putem avea un somn odihnitor ?

Dacă ți-au apărut în ultimul timp dureri de spate;

Dacă te trezești mai obosit decât erai cu o noapte în urmă;

Dacă nu ai energie să te ridici din pat;

Dacă ești irascibil și adormi greu;

Îți spun motivul tuturor acestor probleme printr-o simplă întrebare:

PE ce dormi ?

Perna și salteaua reprezintă obiectele cu care vei avea cea mai lungă sau, în cel mai bun caz, de durată, relație. De ce? Pentru că ne petrecem aproximativ 25 de ani din viață dormind. Perna și salteaua reprezintă cea mai bună investiție pe care o vei face pentru somnul tău.

Și dacă nu ești convins că perna și salteaua merită întreaga ta atenție, îți voi spune  că 80 % dintre durerile de spate, umeri și gât se datorează poziției inconfortabile din timpul somnului. Amorțeală, disconfort, somn agitat, dimineți dificile- toate pot dispărea cu perna și salteaua potrivite.

Pentru ca ție să îți fie mai ușor să alegi cea mai bună pernă, avem pentru tine câteva criterii de care să ții cont.

1. Cum alegem perna de dormit?

Perna se alege în funcție de poziția în care dormi de obicei.

I. dacă dormi pe spate

Persoanele care dorm pe spate au nevoie de perne mai subțiri, pentru ca trunchiul să fie aliniat capului și să nu existe diferențe mari de nivel. Am făcut o selecție de perne, pentru tine, pentru a-ți fi mai ușor să alegi vizual și pe baza explicațiilor noastre .Perna anatomica Sleep Inspiration este ideală pentru persoanele care dorm pe spate sau pe o parte, mulându-se perfect după conturul capului și gâtului dumneavoastră.

II. dacă dormi pe o parte

Persoanele care dorm pe o parte vor avea nevoie de o pernă fermă, care nu va  permite existența unei distanțe mari între ureche și partea exterioară a umărului. 

Recomandăm perna anatomică V3 Dormeo Aloe Vera  pentru fermitate, își poate regla înălțimea și duritatea în funcție de necesitate, putând fi folosită atât de adulți cât și de copil.

III. dacă dormi pe burtă

Persoanele care preferă dormitul pe burtă vor folosi o pernă cât mai subțire. De recomandat este să folosiți o pernă mai ales pentru zona abdominală, pentru a nu suferi de dureri în partea inferioară a spatelui. Perna Dormeo Onezip Classic .Partea bună este că o poți regla din fermoar și o poți obține la o reducere de 50% doar pentru că ai citit până aici !

2.Când este momentul să ne alegem o pernă nouă ?

    Ca și regulă generală, pernele ar trebui să fie înlocuite o dată la 18 luni. În funcție de calitatea pernii și conținut, o pernă poate să asigure un somn bun până la 3 ani.

Breus, psiholog clinician, denumit părintele somnului, a ajuns la concluzia că decizia de a cumpăra o pernă nouă se poate lua în urma unui test. Cu alte cuvinte, poți chiar în timp ce citești acest articol, să testezi perna de acasă, iar până la final, poția lua o decizie documentată, pentru care corpul tău îți va fi recunoscător.

A.Testul vizual- olfactiv

Perna ta are urme de transpirație? Și-a modificat forma? Are un miros neplăcut? Acestea sunt primele semne care ar trebui să îți dea de gândit. O pernă colectează celule de piele moartă, praf, salivă, chiar și mucegai, iar acestea pot duce la alergii serioase de piele, precum și dificultăți de respirație pe timpul nopții.

B. Dacă perna a trecut test vizual-olfactiv, e timpul pentru testul împăturirii

      Împăturește perna în două- dacă rămâne împăturită și nu revine imediat la forma inițială, înseamnă că este mai obosită decât tine și este timpul să îți cumperi una de calitate. Cu pernele care au umplutură naturală, poți face testul ținând o pernă pe braț. Dacă atârnă, înseamnă că și-a servit scopul și e momentul să o lași să se odihnească- de tot! Dacă ai perne sintetice, împăturește-le în două și pune o greutate ( spre exemplu un adidas). Ia apoi greutatea și dacă perna nu revine imediat la forma inițială, e semn că trebuie să o dai la o parte.

3.Prețul-criteriu sau beneficiu ?

De cele mai multe ori obișnuim să alegem lucrurile pe care le deținem în funcție de preț. Nimic mai greșit. Pentru corp, piele, sănătate și calitatea vieții, prețul nu ar trebui să fie un element decisiv. Îți vom spune că petreci în medie 8-9 ore cu perna și salteaua ta, deci în medie 2500 de ore pe an. O pernă bună și o saltea conform nevoilor tale pot face diferența între o zi de succes și o zi în care te ridici cu greu din pat.

    Sfatul nostru e să îți alegi o pernă și o saltea pe baza poziției tale de somn. Împarte prețul la numărul de ore și vei realiza cât de puțin plătești, de fapt, pentru peste 2500 de ore de somn odihnitor și zile pline de energie.

4.Perna în funcție de vârstă

Nu uita că și copiii au nevoie de o pernă adaptată organismului în creștere și mai ales pentru un somn odihnitor care să le asigure o bună dezvoltare. Este important să schimbați perna copilului o dată la maxim 14 luni și să vă asigurați mereu că perna cumpărată este una reglabilă, pentru a asigura confortul necesar.Un somn agitat poate duce la rezultate slabe în viața de zi cu zi, poate afecta activitatea cognitivă și poate încetini procesul de învățare. 

Astfel am selectat pentru dumneavoastră două tipuri de perne ideale pentru copii:

Recomandăm ca fiecare adult să aibă propria pernă, de aceea am găsit pentru dumneavoastră un set de perne ( 2 perne clasice MF V3 Siena Dormeo) la un preț foarte bun.

     Investiți în obiectele care vă fac viața mai ușoară și care vă ajută să luați tot ce e mai bun din fiecare zi. Obiectele de care ne înconjurăm ar trebui să ne fie aliați în a ne crea o viață mai bună, nu să ne creeze piedici.

   Sănătatea dumneavoastră nu poate fi compromisă de prețul perne. Investiți acum și schimbați-vă calitatea somnului și implicit- viața de zi cu zi !

Lasă un comentariu